РЕЗЮМЕ от срещата на Просветното съобщество на 27.01.2018 г. 

РЕЗЮМЕ от срещата на Просветното съобщество на 27.01.2018 г. Изготвила (Стела Рускова)
На срещата присъстваха 14 братя и сестри. Тя протече в две части – ретроспективна и визия за бъдещи проекти. В първата част се направи месечен отчет на свършеното до момента по приключили и текущи проекти, а във втората се споделиха идеи, по които бихме желали да работим.
Проектът “Публични четения на неделни беседи пред варненското гражданство” продължава с успех и съобщаваме с радост, че през януари към нас се присъединиха приятелите от Велико Търново, а през февруари се присъединява и групата от Разград. Четем на една и съща дата с надеждата да се образува красива вълна от Словото на Учителя, която да бъде подета в цяла България. За всяко събитие отпечатваме и книжка с четената беседа, която раздаваме безплатно на посетителите. За месец февруари ще предоставим на великотърновската група, която засега няма възможност да организира отпечатване на място, част от нашите книжки. Това е един прекрасен пример на сътрудничество между братски групи.
Трите коледни концерта, организирани от различни екипи, също протекоха успешно. Музиката на Учителя има вярна публика във Варна, за която вече концертните зали се оказват тесни…
Съботните лекции продължиха след новогодишна пауза. Имахме лектори с интересни теми, а на всяка лекция бе правен видеозапис за отсъствалите и интересуващите се приятели от други градове.
Продължава работата на братския хор под вещото ръководство на незаменимия Иво Бонев. Надяваме се скоро отново да чуем хора на концерт. 🙂
През декември на гости във Варна бе певицата Гиргина Гиргинова, която проведе урок по белканто. В хода на споменаване на уроците изказваме благодарност и на Виолета Николаева и Валентин Василев, които от години работят с желаещите да усъвършенстват пеенето си и да се научат да свирят на флейта – тяхната всеотдайност към групата няма нужда от коментар.
Продължава курсът по Кабала, който се провежда в център “Алфиола” – благодарности към Галя Маджарова, която освен ръководител на курса е и желан и обичан лектор на съботните ни събития.
Имахме и Коледен празник в две части – едната с лекции на Галя и Христо Маджарови, засягаща мистичната страна на Рождество, а другата – с коледна томбола, в която имаше подаръци за всички и музикална част.
Бе обявена и подготовката на Четвъртата национална научна конференция “Петър Дънов, Учителя, в културното пространство на България”, която се провежда всяка година във Варна и се организира от екип от варненската братска група, а тази година ще се състои на 14-16 септември в конферентна зала 1 на хотел “Черно море”.
Христо Вътев продължава работата по братските сайтове, като отчитаме, че нововъведенията, които се включват в тези сайтове, нямат аналог в страната и чужбина. Търсачките се правят по оригинален начин и помагат максимално дори на най-слабо ориентиращите се в интернет пространството. За миналата година има над половин милион уникални посетители в petardanov.com.
Бъдещи проекти:

  1. На 11 март в Градската художествена галерия ще се състои (пред)пролетен концерт с участието на вече познати и нови за нашите музикални събития изпълнители.
  2. Ще се издаде на електронен и хартиен формат фотоалбум с красиви снимки от изгревите във Варна. В тази връзка каним всички братски фотографи да предоставят снимки за художествената селекция. 🙂
  3. Имаме предложение от Просветното съобщество в Бургас да се включим в издаването на том с пълната кореспонденция между Учителя и Пеню Киров (засега е издаден такъв с част от кореспонденцията – това е книжката “Епистоларни диалози” том 1). Приемаме предложението с радост.
  4. Ще направим опит да започнем издаването на вестника, за който стана дума в първата среща на Просветното съобщество – вестник “Синархия”, който ще включва материали с теоретична и практическа насоченост. 5. Започваме работа по тематичните поредици, за които дадохме идея отново на първата среща на съобществото.
    Ако някои приятели желаят да се включат със свои проекти, молим да се обадят, за да ги запишем!
    Пожелаваме успешна и вдъхновена седмица на всички! 🌷
    Просветно съобщество – Варна 📒
    Линк към отчета за работата на сайта: https://docs.google.com/spreadsheets/d/15uSG6qQjIWkEiwSwVl9qth04Tzpsll1wKWbJ1UEs0Ks/edit#gid=0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *