Предложение от Стела Рускова

От Стела Рускова

Приятели, бих искала да взема отношение по въпроса за помощ за Емил Стефанов, повдигнат тук от Христо, и покрай него – и по друг въпрос…
Хубаво ще е, и дано успеем, да му намерим прилична квартира. Но тая квартира ще има разходи – освен наемът, ще се плащат ток и вода. Вариантът, за който се сещам, е няколко човека да се ангажират, но категорично, да дават по някаква дребна сума, но всеки месец, за да може Емо да е сигурен, че няма внезапно посред зима да остане навън. Когато се намери квартирата, трябва да се направят изчисления, но може би (ако, дай Боже, хората са повече) няма да става въпрос за повече от 10 лева на месец. Това е финансовата страна.
Но този брат има нужда и от други неща – топли завивки, възглавници, някоя друга топла дреха, топли обувки… И храна, разбира се. Ако някой има едно одеяло повече, една-две възглавници, малка печка, шал, пуловер, може да купи един хляб повече или да отдели от своето домакинство друг вид помощ – нека дари! Без да съм го питала, съм сигурна, че Христо Вътев ще се ангажира да придвижи към Емо всичко, което ще се събере.
И накрая – Емо е само един от всички, които се нуждаят от някакъв вид (в неговия случай – по-глобална) помощ. Затова предлагам да се сформира Група (която някои наричат социална комисия, но това е много абстрактно и отчуждено име) за взаимна помощ и подкрепа и всеки, който се нуждае от какъвто и да е вид помощ, да се обръща към нея. Помощта може да е както материална, така и морална, при запазване на пълна дискретност в случаите, когато нуждаещите се желаят това. Естествено, понеже аз го предлагам, съм първата записала се. Предполагам, че медицинските лица по подразбиране също ще се запишат.  Моля всеки брат или сестра (ще го съобщим не само тук, но и на всяка среща, където се събират повече хора) да откликне на тази идея и да отворим широко вратите на Милосърдието и Съпричастието в нашата група – така, както е било, по спомени на по-стари братя, някога. Нека непрестанно даваме положителен пример, приятели!
С обич към всички вас! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *